De Kameleon,
OOG voor elk kind!
De Kameleon,
OOG voor elk kind!

Groep MB+

Welkom bij de SBO+ middenbouw!

Wij hebben 12 leerlingen in de klas en hebben twee juffen, juf Marloes en juf Cansu werken allebei 5 dagen bij ons in de klas.Wij zitten in de + groep, omdat wij iets meer structuur en duidelijkheid van de leerkracht nodig hebben dan in de reguliere groepen bij ons op school. Wij hebben rustplekken in de klas waar we rustig in een zitzak een boekje kunnen lezen, maar ook hebben we werkplekken waar wij voor onze rust kunnen werken bijvoorbeeld.

Binnen de school/klas wordt er gewerkt met een beloningssysteem (PBS). PBS is een beloningssysteem wat gericht is op het belonen van gewenst gedrag, groepsbeloning. Met dit systeem kunnen de leerlingen blauwe muntjes (punten) verdienen. Op het muntje staan 3 categorieën: veiligheid, respect en verantwoordelijkheid. Er wordt voornamelijk gekeken hoe de leerlingen met elkaar, de omgeving en de materialen omgaan. De leerlingen bedenken van tevoren een groepsbeloning af.

Buiten PBS gebruiken wij ook een individueel beloningssysteem in de klas. Class Dojo is een beloningssysteem voor in de klas wat gericht is op het belonen van gewenst gedrag. Denk maar aan een stille vinger opsteken of luisteren naar een klasgenootje, maar ook kunnen ze bijvoorbeeld punten krijgen voor samenwerken. De punten worden op het digi-bord gegeven na elk werkmoment, waar ook de totaalscore te zien is. De leerlingen kunnen de punten inwisselen voor een beloning.
Wij vinden het altijd erg leuk en gezellig om met elkaar te knutselen, hieronder een paar foto's van onze knutselwerkjes.